350 هزار نفر تسهیلات با وثیقه سهام عدالت دریافت کردند

عضو هیات مدیره سازمان بورس گفت: تاکنون 350 هزار نفر از سهامداران عدالت با استفاده از وثیقه کردن سهام عدالت از وام‌های بانکی استفاده کرده‌اند.
350 هزار نفر تسهیلات با وثیقه سهام عدالت دریافت کردند

محسن خدابخش در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اینکه تاکنون چه تعدادی از سهامداران عدالت از این سهام به عنوان وثیقه وام استفاده کرده‌اند، گفت: 350 هزار نفر توانسته‌اند با وثیقه سهام عدالت از وام‌های بانکی استفاده کنند و بر اساس گزارشی که شبکه بانکی ارائه کرده است نکول و عقب‌افتادگی این وام‌ها صفر است. یعنی در بحث وام‌های خرد با نکول مواجه نیستیم.

عضو هیات مدیره سازمان بورس با اشاره به اجرای وثیقه‌گذاری سهام به صورت الکترونیکی از روز 5 مرداد 1401 گفت: این مسئله می‌تواند برای رونق کسب و کار مردم موثر باشد و حتی در نظام قضایی نیز با هماهنگی سازمان بورس و بازار سرمایه می‌توان از سامانه توثیق سهام استفاده کرد.

خدابخش در مورد قیمت‌گذاری برخی از کالاها و اثر آن بر بازار سرمایه گفت: اگر قرار است قیمت‌گذاری صورت گیرد، باید با لحاظ کردن منافع بنگاه‌داری انجام شود و اگر تصمیمات قیمت‌گذاری دولت، زیانی متوجه شرکت‌های بورسی می‌کند، باید حتما جبران شود.

قائم مقام رئیس سازمان بورس با اشاره به قانون توسعه ابزارهای مالی گفت: کالاهایی که در بورس کالا عرضه می‌شوند، از شمول قیمت‌گذاری خارج هستند و به خاطر رعایت قانون و حمایت از سرمایه مردم و تداوم تولید در شرکت‌ها، باید قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود و قیمت‌ها از مکانیسم عرضه و تقاضا در بازار تبعیت کنند.

عضو هیات مدیره سازمان بورس در مورد جلسه اخیر رئیس سازمان بورس گفت:‌در این جلسه در مورد سود بین بانکی صحبت شد و طبق تصمیمات اتخاذشده، قرار شده است در مرحله اول از افزایش نرخ سود بین بانکی جلوگیری شود و این بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی دولت است.

وی افزود: نرخ سود بین بانکی باید به کانال 20 درصد هدایت شود و تعادل بین بازار پول و بازار سرمایه برقرار شود.

به گفته عضو هیات مدیره سازمان بورس، افزایش نرخ سود بین بانکی بر سپرده‌گذاری در شبکه بین بانکی اثر دارد، اما آماری از میزان پول‌های سپرده‌شده در شبکه بانکی نداریم.

وی اضافه کرد: البته شرکت‌های بورسی به جای سپرده‌گذاری در بانک، می‌توانند از ابزارهای با درآمد ثابت در بازار سرمایه استفاده کنند و نیازی به سپرده‌گذاری در بانک نیست.

خدابخش همچنین در مورد اینکه اگر نرخ سود بین بانکی کاهش پیدا کند چه اتفاقی می‌افتد، گفت:‌ هر چه نرخ سود بین بانکی کم شود وجوه و سرمایه‌ها بیشتر به سمت تولید و سرمایه‌گذاری هدایت می‌شود.