حدود ۱۰۰ هزار از 6 میلیون شماره حساب فعال در زمینه پولشویی و قاچاق باقی مانده است
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه از تعداد ۶ میلیون شماره حساب فعال در بحث پولشویی و قاچاق حدودا ۱۰۰ هزار شماره حساب باقی مانده است که به زودی مسدود میشوند، گفت: شاید بعضی از این شماره حسابها مربوط به همین افرادی است که در حال محاکمه هستند.
حدود ۱۰۰ هزار از 6 میلیون شماره حساب فعال در زمینه پولشویی و قاچاق باقی مانده است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی مویدی خرمآبادی امروز در نشست خبری که در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد، با اشاره به وجود ۶ میلیون شماره حساب اشخاص حقیقی و حقوقی و اتباع بیگانه که در بحث پولشویی و قاچاق فعال بودهاند، گفت: در سال ۹۲ شاهد بیش از ۶ میلیون شماره حساب مخدوش بودیم که در بحث پولشویی و قاچاق فعالیت داشتند، اما در راستای شفافسازی و بستن منافذ قاچاق با همکاری بانک مرکزی در مسدود کردن آنها تلاش کردهایم، به طوری که امروز بیش از ۲ میلیون شماره حسابهایی که مربوط به اشخاص حقیقی بوده مسدود شده و بیش از ۳ میلیون از شماره حسابهای افراد حقوقی که در امر قاچاق و پولشویی فعالیت داشتهاند مسدود شده و بقیه شمارهحسابهای دیگر در حال پالایش است.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: حسابهای فراگیر اتباع بیگانه که در موضوع قاچاق و پولشویی فعال بوده، ۵۸۲ هزار شماره حساب بوده است که این اکثر این شمارهحسابها هم مسدود شده، به طوری که کمتر از ۱۰ هزار شماره حساب مانده که در حال پالایش است.
مویدی خرمآبادی اظهار داشت: این شماره حسابها با انگیزههای سوء و در خیلی از موارد با تخلف باز شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بانکها هم در این تخلفات برای باز کردن این حسابها مقصر بودهاند، افزود: به هر حال بانکها هم در این موضوع نقش داشتهاند و اگر بانکها بر اساس ضوابط به تشکیل حسابها اقدام میکردند و دقت لازم را انجام میدادند، این اتفاقات نمیافتاد. قطعا بازگشایی ۶ میلیون حساب که در زمینه پولشویی و قاچاق فعالیت داشتهاند، موضوعی است که تخلف چند وجهی به حساب میآید که شاید یک سر آن بانکها و بانک مرکزی باشد.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه در این خصوص متخلفانی دستگیر شدهاند، گفت: بانک مرکزی همکاری بسیار خوبی برای شناسایی این شماره حسابها داشته است.
مویدی خرمآبادی در ادامه با بیان اینکه در مورد این شمارهحسابها حتی در مواردی هویت افراد هم قابل شناسایی نبوده است، گفت: برخی از شماره حسابها مربوط به کودکان دو ساله بوده که در بحث پولشویی و قاچاق فعالیت داشتهاند.
وی بیان داشت: بعضی از این شماره حسابها مربوط به ۳۰ یا ۴۰ سال پیش بوده اما به هر حال وجود چنین حسابهایی مسیر را برای مافیای کالا و قاچاق فراهم میکرده است.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: در همه کشورها با این موضوعات مقابله میشود و شاید در کشور ما این اقدام با تاخیر انجام شده است.
مویدی خرمآبادی تصریح کرد: برای مسدود شدن بعضی از این شماره حسابها به مجوز قوه قضائیه نیاز بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به تخلفات صورتگرفته برای تشکیل این شماره حسابها در بانکها رسیدگی میشود، گفت: حتما افرادی در این زمینه دستگیر شدهاند و حتما برخی تعمدا این حسابها را افتتاح کردهاند و قطعا سهم هر بانک در این موضوع پالایش و بررسی میشود و از بانکها در رابطه با این موضوع گزارشگیری میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه با تشکیل سامانهها این موضوعات به مراتب کمتر خواهد شد، گفت: لایحه دولت در بحث شفافسازی در راستای همین کار است.
مویدی خرمآبادی اظهار داشت: از تعداد ۶ میلیون شماره حساب حدودا ۱۰۰ هزار شماره حساب دیگر باقی مانده است که به زودی آنها هم مسدود میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا افراد و دارندگان حقیقی و حقوقی این شماره حسابها در جهت شفافسازی به مردم معرفی میشوند، افزود: شاید بعضی از این شماره حسابها مربوط به همین افرادی است که یکی یکی در حال محاکمه هستند.